maandag 19 maart 2012

Bijzonder...

Vanmiddag was ik met contactverzorgenden aan het werk rond de gemaakte afspraken in het Zorgleefplan. Als een soort check vroeg ik hen, om van een client, op grond van de gemaakte afspraken in het zorgleefplan eens op te tellen hoeveel tijd dit per week was. Natuurlijk gingen we dat vergelijken met de indicatie van betreffende client. Er gebeurde iets bijzonders. Wanneer een client meer zorg krijg dan zou kunnen volgens de ZZP was reactie: een hogere ZZP aanvragen en als dat niet kon was steeds de conclusie: Deze zorg is nodig en dat kan niet anders. Tot zover, denk ik nog niet echt (?) bijzonder.
Op het moment dat iemand verteld van een client die minder zorg (in tijd) krijgt dan mogelijk is volgens de ZZP gebeurde er iets bijzonders. Ik stelde de vraag welke afspraken gemaakt zouden kunnen worden met de heer/mevrouw om met deze ruimte iets te doen aan kwaliteit van bestaan.
De zon scheen buiten, het voorjaar komt er aan, iedereen voelt wel dat je met die tijd iets zou kunnen doen. Maar was de reactie.....daar is de tijd niet voor?????
Dat vind ik bijzonder.
Voor mij past daar ook het beeld bij dat ik heb gemaakt ter voorbereiding op de inspiratiedag van aanstaande vrijdag.

Jon Derksen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten