maandag 19 maart 2012

Meer foto's ter inspiratie: Welk beeld past voor jou bij de stand van het LZP in jouw organisatie?

Een foto van Mirjam Hoekjen die tot verbeelding spreekt.

Vol verwachting. Een fris groen puntje dat uit de donkere aarde ontspringt. In de directe omgeving een mooie bloem, als een serveersuggestie. In afwachting van warmte, licht en water. Allemaal het liefst in de gunstigste hoeveelheden en op het juiste moment. Zo groeit goede zorg.

Zo groeit hopelijk ook het zorgleefplan binnen onze organisatie. De kern is er, nu verdient het de toevoeging van de gewenste ingredienten om tot bloei te komen. Ruda Joris stuurt ons een serie foto's: Deze foto's heb ik gemaakt, in de activiteitenruimte, hier zijn de clienten samen met de activiteitenbegeleidster een spel aan het doen, dit valt onder het domein participatie, samen een activiteit doen,gezelligheid, mentaal welbevinden, luisteren, begrijpen, antwoorden vinden.

Een aantal vrolijke foto’s van Vincent Bakx.Foto's uit een veel grotere serie Gastvrijheid. Een stralende bewoner met een dier, die van het volle restaurant tijdens carnaval, maar ook die waar de opbouw is van de barbecue op het plein, zelfs als daar de mensen op ontbreken. Zijn associatie daarbij is: aandacht voor wensen van mensen, zodat ze gelegenheid krijgen het leven te leven zoals men dat al jaren lang deed, ook nu ze zorg nodig hebben.

Benieuwd of ze u inspireren. Wat is de stand van het ZLP in uw organisatie? Stuur uw foto als inspiratie bij de dag rond het ZorgLeefPlan van  23 maart 2012 aanstaande.

Sabya en Jon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten