maandag 5 november 2012

Acties in de zorg tegen werkdruk

Werkdruk in de zorg is van oudsher een heikel punt. Medewerkers willen hun werk goed doen en tegelijk aandacht hebben voor de mens. Met de stijgende administratieve lasten en beperkte zorgtijd komen medewerkers in tijd- en gewetensnood.
Vandaag zijn acties gevoerd tegen de stijgende werkdruk. Hier het artikel dat daarover in het Parool verscheen.

Zorgmedewerkers van het Dr. Sarphatihuis hebben vandaag een paar uur het werk neergelegd uit protest tegen de hoge werkdruk.

De werknemers eisen goede afspraken om de werkdruk aan te pakken. Om 10 uur verzamelden de stakers zich en werden zij toegesproken door FNV-voorzitter Ton Heerts. Bij de werkonderbreking waren onder meer Emile Roemer (SP), Linda Voortman (GroenLinks) en Tunahan Kuzu (PvdA) aanwezig om hun steun te betuigen.

De zorgmedewerkers eisen meer handen in de zorg en een eind aan de onzekere roosters, contracten en diensten. Gisteren kwamen werknemers van Amsta ook al in actie omdat de zorginstelling begin dit jaar 4,1 miljoen euro kreeg voor extra handen aan het bed, maar de zorgmedewerkers daar niets van merken.

Behalve in Amsterdam werd ook in Arnhem actie gevoerd. De vakbond Abvakabo noemt de werkonderbrekingen in Amsterdam en bij zorginstelling Pleyade in Arnhem uniek, omdat voor het eerst in 20 jaar in verpleeghuizen het werk wordt neergelegd. In Den Haag had een protestbijeenkomst plaats.

Doe mee met de Inspiratiedag Samen Zorgen op 30 november in Utrecht en schrijf u nu in
Geen opmerkingen:

Een reactie posten