zondag 25 november 2012

Familiefabels

In de voorbereiding van de Inspiratiedag Samen Zorgen komen we veel verhalen tegen. Verhalen van mensen die in de zorg werken en niet weten wat ze nog beter zouden kunnen doen.
Die het gevoel hebben dat ze het 'nooit goed doen.' Verhalen van mensen die hun partner of ouder of kind afhankelijk zien van een systeem waarin weinig ruimte is voor hun gevoelens en wensen. Verhalen over hun opluchting als ze wel gezien worden.

Treffend vind ik dan ook het stuk dat Vilans schrijft over Familiefabels. Er bestaan veel fabels en beelden van familie over zorgprofessionals en vice versa. Gevoed door miscommunicatie, beeldvorming en onzekerheid blijven deze fabels in leven en kunnen steeds schade berokkenen. Vilans heeft een toneelvoorstelling ontwikkeld rondom Familiefabels, naar het boek van Theo Royers, die ook op de Inspiratiedag Samen Zorgen zal zijn.

Voor zorgorganisatie die al bezig zijn of aan de slag willen gaan met familieparticipatie. De voorstelling blijkt voor zowel management als (zorg)medewerkers geschikt. Het is een unieke gelegenheid om familieparticipatie op een interactieve, snelle en leuke wijze te agenderen voor álle  medewerkers in uw organisatie.  Doe mee met de Inspiratiedag Samen Zorgen op 30 november in Utrecht en schrijf u nu in

Geen opmerkingen:

Een reactie posten