dinsdag 6 november 2012

Film: Samenwerken met Vrijwilligers

Voor verzorgenden ontwikkelde Vilans de korte fillm Zorgen doe je samen met vrijwilligers. Naast goede zorg geef je als helpende of verzorgende aandacht aan je cliënten.

Je biedt steun en een luisterend oor. Zorgen is ook samen zorgen. Steeds vaker werk je samen met vrijwilligers. Zij zijn vooral belangrijk om het welzijn van cliënten te vergroten. Ze geven extra aandacht, gaan samen wandelen of een spelletje spelen.


Goed overleg met de vrijwilligers en hun coördinator is dan belangrijk. Wie doet wat en wanneer? Wat mag een vrijwilliger wel of niet doen? En wat moet een vrijwilliger weten over een cliënt om zijn werk goed te kunnen doen? Vrijwilligers leren cliënten op een andere manier kennen dan jij.

Wissel vakkennis en ervaringen uit, zodat jullie elkaar versterken. Bekijk de film 'Zorgen doe je samen met vrijwilligers' van Vilans en ontdek ik 60 seconden hoe je samen de beste zorg levert.

Vilans doet mee met de Inspiratiedag Samen Zorgen! Theo Royers zal de laatste inzichten en nieuwste instrumenten komen toelichten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten