zaterdag 10 november 2012

GGZ beloont goede familie ervaringen


Ook in de GGZ staat familie hoog op de agenda van de zorgprofessionals. Om dat te stimuleren is de LPGGz Ster in het leven geroepen, als beloning voor teams waar de familie van hun clienten zeer tevreden zijn over hun bejegening. 


Wat zijn de ervaringen van familie en in hoeverre zijn ze tevreden over hoe zij bejegend worden? Deze vragen stonden centraal bij de LPGGz Ster Familie Ervaring. Het Landelijk Platform GGz deelde maar liefst twee sterren uit aan respectievelijk het winnende vijfde wijkteam van GGZ NHN en het VIP-team Amsterdamvan het AMC. Marjan ter Avest, directeur van het LPGGz, reikte de prijzen uit tijdens het congres ‘Van familie moet je het hebben’ op 5 november in Zwolle.

Topscore op vier onderdelenDe winnaars scoorden bij de bevraagde families zeer goed op de volgende punten: bereikbaarheid
van contactpersonen binnen de instelling of het behandelteam, goede informatieverstrekking over
de cliënt, het betrekken bij de zorg en het attenderen op hulp en ondersteuningsmogelijkheden voor familie. Om al deze redenen wonnen het vijfde wijkteam van GGZ NHN en het VIP-team van het AMC Amsterdam de LPGGz Ster Familie Ervaring.

Familiegericht
In totaal hebben 40 ggz-teams meegedongen naar een LPGGz-Ster Familie Ervaring. Zij deelden aan familieleden van cliënten die in zorg zijn, vragenlijsten uit. Zo werd een goed beeld gekregen van de mate van familiegerichtheid van de deelnemende ggz-teams. Elf teams wisten genoeg vragenlijsten van familie te verzamelen om een kans te maken op de LPGGz Ster Familie Ervaring. Het LPGGz deelt sinds 2010 sterren uit. Daarmee streeft het LPGGz naar kwaliteitsverbetering en vergroting van ggz-cliënt- en familiegerichtheid bij zorgverzekeraars, ggz-instellingen en overige organisaties.Doe mee met de Inspiratiedag Samen Zorgen op 30 november in Utrecht en schrijf u nu in

Geen opmerkingen:

Een reactie posten