woensdag 7 november 2012

We helpen: een marktplaats voor het organiseren van hulp


WeHelpen.nl is opgezet als een marktplaats met slimme functies voor het vinden en verbinden, organiseren en delen van hulp, aangevuld met gerichte informatie aan hulpverleners en hulpbehoevenden.
De hulp wordt beloond met credits, die u kunt doneren aan een ander of aan het WeHelpen-fonds, kunt besteden aan de mensen die u helpen of lokaal kunt verzilveren.


Hulp organiseren
U kunt zelf de hulp rondom een persoon (uzelf of een ander) gemakkelijk organiseren. U creĆ«ert een groep rondom uzelf of een ander en deelt met elkaar een agenda, logboek en notitiepagina's. Hulpvragen kunt u stellen aan de hele groep of aan specifieke personen binnen de groep. En weet u al wie kan helpen, dan kunt u de hulpvraag ook toewijzen aan die persoon. In de agenda kan iedereen binnen de groep zien welke taken al door iemand uitgevoerd gaan worden en welke niet. Door informatie en ervaringen via het logboek en notitiepagina's te delen kan iedereen binnen de groep op een moment dat voor hem of haar het beste uitkomt inloggen en lezen. Want overzicht, dat helpt.
Als de hulpvraag niet opgelost kan worden binnen uw besloten groep(en), dan kunt u er ook voor kiezen de vraag voor meer mensen zichtbaar te maken, zodat mensen uit bijvoorbeeld uw buurt hierop kunnen reageren. Dit kan door de hulpvraag te plaatsen op de marktplaats, waarbij u zelf kunt kiezen wie de vraag mag zien.
Hulp vragen
Heeft u boodschappen nodig? Een muur die toch echt eens behangen moet worden? Administratie waar u niet uitkomt? Een hondje dat uitgelaten moet worden? Vervoer van en naar het ziekenhuis? Er is vast iemand die u kan helpen. Als u het maar vraagt. Iedereen heeft wel eens hulp nodig en via de marktplaats kan iedereen zijn of haar hulpvraag stellen. U geeft aan wat u nodig heeft en wanneer, en een ander kan hierop reageren. U kunt zelf bepalen of de vraag voor iedereen te zien is, of enkel voor de mensen die u binnen een groep heeft geplaatst.
Hulp bieden
Niet alleen heeft iedereen wel eens hulp nodig, iedereen is ook in staat iets voor een ander te doen. U helpt een ander en u krijgt er voldoening en waardering voor terug. U kunt ervoor kiezen direct te reageren op een hulpvraag, maar u kunt ook zelf uw hulp aanbieden. Wat vindt u leuk om te doen waar een ander ook wat aan kan hebben? Of gaat u toch al boodschappen doen en kunt u ook voor een ander wat meenemen? Op de aanbodkant van de marktplaats kunt u aangeven in welke regio uw hulp aan wilt bieden.
Lees meer over het idee achter We helpen.


Doe mee met de Inspiratiedag Samen Zorgen op 30 november in Utrecht en schrijf u nu in

Geen opmerkingen:

Een reactie posten