dinsdag 25 december 2012

Steun van familie voor zorgmedewerkers Amsta


Dit vonden we een bijzonder bericht over familie die de medewerkers van een zorgorganisatie steunden bij hun roep om meer tijd aan het bed. Het hele artikel is te vinden op de website van FNV.

Een delegatie van familieleden, bewoners en personeelsleden heeft op vrijdag 14 december een petitie aangeboden aan de directie van verpleeghuis de Poort van Amsta. Familieleden hebben handtekeningen opgehaald om zo de directie te laten weten dat zij het personeel steunen in hun strijd voor goede zorg. Door de hoge werkdruk kunnen zorgmedewerkers niet de zorg bieden waar bewoners recht op hebben. “Het personeel heeft gelijk!”, vertelt één van de familieleden. “Ze staan met veels te weinig mensen op de afdelingen. Wij als familie merken dat iedere dag en horen dat terug van onze vader, moeders of opa en oma’s die hier wonen. De kwaliteit van de zorg moet echt verbeteren, daarom staan wij hier!” De familie benadrukte het belang dat de vakbond en verzochten de directie expliciet op te houden met het wegsturen van vakbondsmedewerkers. “Wij steunen Abvakabo in hun strijd voor goede zorg. Zij komen op voor onze familieleden die hier wonen. Dat waarderen wij zeer en dat willen wij u met deze petitie laten weten!”
Geld voor zorg naar zorg
Amsta liet weten dat directie en bestuur inziet dat de zorg moet verbeteren. De aanwezige zorgmedewerkers riepen op er voor te zorgen dat het geld dat Amsta krijgt voor zorg beter te besteden, onder andere aan meer vast personeel op de afdelingen. “Waarom moet er zo veel geld in de top blijven hangen?” vroeg een zorgmedewerker. Een duidelijk antwoord kwam niet op deze vraag maar de conclusie was wel dat directie uiteindelijk de zorg aan de bewoners van Amsta toch echt samen met het personeel moet organiseren. Dat begint met te luisteren naar de problemen die door de medewerkers georganiseerd in Abvakabo FNV worden aangekaart en afspraken te maken over goede zorg.
Zorgambitie
De familieleden en bewoners kregen ook steun van gemeenteraadslid van de SP Maureen van der “Jullie hebben gelijk! Ga door met deze strijd voor goede zorg en fatsoenlijke werkomstandigheden, jullie verdienen het en jullie bewoners ook!”.De Amstersdamse wethouder, de Heer Eric van der Burg, heeft  de gemeenteraad beloofd de zorgmedewerkers in Amsterdam te gaan betrekken bij het ontwikkelen van de Zorgambitie 2013. Hierin wordt met alle betrokken partijen op het gebied van zorg afspraken gemaakt over de kwaliteit van de zorg in Amsterdam. Zodat alle bewoners in Amsterdam die van zorg afhankelijk zijn zich veilig en goed verzorgd kunnen voelen. Vorig jaar maakte de wethouder ook afspraken met partijen in de zorg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten