zaterdag 19 januari 2013

Programma Inspiratiedag Samen Zorgen 07-03

Inspiratie betekent adem halen. En het betekent op nieuwe ideeën komen. Mensen kunnen elkaar inspireren met hun verhalen van wat ze hebben meegemaakt. Laat u inspireren en we nodigen u ook uit om anderen te inspireren door uw bijdragen.

Doe mee met de Inspiratiedag Samen Zorgen op donderdag 7 maart in Utrecht:
Zorg ondernemer Hans van Putten met zijn verhaal van hetThomashuis. Voor zijn eigen zoon Thomas startte Hans het eerste Thomashuis. Nu zijn er vele Thomashuizen in Nederland en is Hans bezig met een zorgconcept voor ouderen: De Herbergier. 

Organisator Sabya van Elswijk met “mantelzorg?” in Cambodja. Tijdens haar reizen onderzoekt Sabya hoe mensen voor elkaar zorgen, en reflecteert op de manier waarop we in Nederland voor elkaar zorgen. 


Schrijfster Lausanne Mies met verhalen uit de zorg. Lausanne schrijft verschillende boeken met en over verhalen van mensen in de zorg. Ze vraagt in haar werk af hoe je het contact kunt houden tussen die verhalen en de professionele zorg. 

Zorg ondernemer Peter Brands met zijn ervaringen als Herbergier. Na een loopbaan in de reguliere zorg, startte Peter met zijn vrouw een plek waar zij wonen en zorgen voor dementerende ouderen.
Hoogleraar Martijn van Oorschot begeleidt de dag, en houdt Inspiratie als rode draad door de dag vast. Hij komt steeds bij u terug met de vraag wat u geïnspireerd heeft. Hij bevraagt u en de anderen in de groep op uw ervaringen en wensen, zodat u elkaar verder kunt helpen.

Er is een tijd geweest dat we alles konden uitbesteden aan de overheid. Ook de zorg voor onze zieke of oude familie. Die tijd lijkt voorbij, blijkens de vele discussies die we bijna dagelijks in de pers kunnen volgen. De familie zal in de zorg voor langdurig zieken en ouderen steeds meer betrokken raken. Dat betekent in de praktijk dat professionele verzorgers en de familie in een dialoog terecht 'moeten' komen. We organiseren een inspiratiedag om ervaringen over dit thema uit te wisselen en elkaars vragen te beantwoorden.


De Inspiratiedag 'Samen Zorgen' vindt plaats op donderdag 7 maart 2013, van 9.30 tot 16.30 uur in Theater De Berenkuil in Utrecht. De kosten zijn €290,- ex BTW. Schrijf nu in, of mail ons voor vragen en contact op sabya@inspiratiedag-zorg.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten