maandag 4 februari 2013

Adelheid en Mam

Gisteren zagen we Adelheid Roosen in het echt, in haar voorstelling Hetty & George. Adelheid laat zien wat er van binnen bij haar gebeurd, op zo'n manier dat het ons diep raakte. Ze vertelde over het telefoontje dat ze kreeg omdat haar moeder een agressiepunt op haar agressierapport had gekregen en hoe dat haar tot razernij bracht.

We hebben Adelheid gevraagd om erbij te zijn op 7 maart om haar verhalen te delen. Ze is die dag waarschijnlijk in Utrecht bezig met de voorbereidingen van de voorstelling Wijksafari Utrecht en komt dan ook bij ons om haar bijdrage te leveren.

Over haar dementerende moeder heeft Adelheid onder andere de film Mam gemaakt. Dit vertelt ze daarover.

Nu mijn moeder de ziekte van Alzheimer heeft,
zie ik haar niet verdwijnen, ik zie haar tevoorschijn komen.

Ik ervaar haar als een Alice in Wonderland:
ze valt door de tijd heen.
Ik val haar achterna,
ontdek waar ze is,
wat ze beleeft, doet en zegt.
Mijn moeder is verhuisd zonder koffer,
ik reis als haar bagage mee.

Dat vind ik poƫtisch aan deze situatie.
Dat heb ik geprobeerd vast te leggen in deze film.
Meer over Adelheids werk vindt u via Female Economy.

WijkSafari Utrecht , een grote locatievoorstelling die zich afspeelt in delen van Ondiep, Zuilen en Overvecht, is te zien van 12 juni t/m 13 juli.


Schrijf nu in voor de Inspiratiedag Samen Zorgen op donderdag 7 maart in Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten