zaterdag 2 maart 2013

Inspiratiedag op 21 maart

Inspiratie betekent adem halen. En het betekent op nieuwe ideeën komen. Mensen kunnen elkaar inspireren met hun verhalen van wat ze hebben meegemaakt. Laat u inspireren en we nodigen u ook uit om anderen te inspireren door uw bijdragen.

Dit is het programma van de Inspiratiedag Samen Zorgen op donderdag 21 maart 2013 in Utrecht:

Organisator Sabya van Elswijk met “mantelzorg?” in Cambodja. Tijdens haar reizen onderzoekt Sabya hoe mensen voor elkaar zorgen, en reflecteert op de manier waarop we in Nederland voor elkaar zorgen. 
Auteur Lausanne Mies met verhalen van mensen in de zorg. Lausanne schrijft verschillende boeken met en over verhalen van mensen in de zorg. Ze vraagt in haar werk af hoe je het contact kunt houden tussen die verhalen en de professionele zorg. Zorg ondernemer Peter Brands met zijn ervaringen als Herbergier. Na een loopbaan in de reguliere zorg, startte Peter met zijn vrouw een plek waar zij wonen en zorgen voor dementerende ouderen.
Marco Wisse is directeur bij verpleeghuis Naarderheem, en ontdekte een paar jaar geleden de grte verschillen tussen zijn aanpak en hoe zijn medewerkers hun werk beleefden. Sindsdien experimenteert hij met het rruimte geven aan zijn teams, en wordt regelmatig verrast door vernieuwingen en ideeen die mensen zelf uitvoeren. de Vivium Zorggroep, en houdt zich bezig op alle vlakken bezig met sociale vernieuwing. Met zijn bijdrage aan de dialoog over de zorg weet hij mensen binnen en buiten de sector aan elkaar te verbinden.
Hoogleraar Martijn van Oorschot begeleidt de dag, en houdt Inspiratie als rode draad door de dag vast. Hij komt steeds bij u terug met de vraag wat u geïnspireerd heeft. Hij bevraagt u en de anderen in de groep op uw ervaringen en wensen, zodat u elkaar verder kunt helpen.

Er is een tijd geweest dat we alles konden uitbesteden aan de overheid. Ook de zorg voor onze zieke of oude familie. Die tijd lijkt voorbij, blijkens de vele discussies die we bijna dagelijks in de pers kunnen volgen. De familie zal in de zorg voor langdurig zieken en ouderen steeds meer betrokken raken. Dat betekent in de praktijk dat professionele verzorgers en de familie in een dialoog terecht 'moeten' komen. We organiseren een inspiratiedag om ervaringen over dit thema uit te wisselen en elkaars vragen te beantwoorden. Kosten zijn 350 euro ex BTW.De Berenkuil

Geen opmerkingen:

Een reactie posten